Українська література 8 клас

 05.11.21

 ПЧ. Марина і Сергій Дяченко « Ритуал»

Ритуал (оригінальна назва — рос. Ритуал) — роман, що написаний українськими письменниками Мариною та Сергієм Дяченками та вперше опублікувався у видавництві «КРАНГ» 1996 року. Розповідає про викрадення драконом-перевертнем принцеси та про зародження між ними кохання.

Деякі дослідники називають цей твір «романом про кохання», а самі ж автори визначають його як «чарівний роман для юнацтва».

Опис книги: Перше кохання і перша зрада. Як зрозуміти, де добро, а де зло, якщо добро викликає жах, а зло приваблює красою? «Ритуал» — один з найперших, найсильніших і найпопулярніших творів знаменитого подружжя Марини та Сергія Дяченків, визнаних найкращими фантастами Європи

Сюжет

Арман — 201 нащадок давнього драконячого роду. Згідно традиції своїх предків, він має здійснити ритуал поїдання принцеси, але сама думка про це викликає в нього огиду. Одного дня, він все-таки наважується викрасти принцесу, проте людська сутність дракона-перевертня не дозволяє йому здійснити задуманий ритуал. Навпаки, поступово між ними зароджується кохання. Не вірячи в можливість такого союзу, Арман влаштовує підставний поєдинок з принцом Остіном та відпускає принцесу. Здійснивши подвиг, принц стає королем, а принцеса — королевою. Їхнє життя перетворюється на суцільну нудну придворну рутину. Наприкінці історії, король Остін жертвує свою дружину морському чудовиську, нащадку Юкки, а Арман прилітає на порятунок коханої, незважаючи на пророцтво, яке прорікає йому загибель у тому випадку, якщо він стане поперек шляху морській почварі.

Герої книги

·         Арм-Анн, Арман — людина-дракон, поет. Надзвичайно страждає через свою нездатність убити розумну істоту, що вважає своїм недоліком.

·         Юта — принцеса Верхньої Конти, найстарша із трьох сестер.

·         Остін — принц-наслідник Контестарії.

·         Вертрана — принцеса Верхньої Конти, середуща із трьох сестер.

·         Май — принцеса Верхньої Конти, наймолодша із трьох сестер.

·         Олівія — принцеса Акмалії.

·         Контестар XXXIX — король Контестарії, батько Остіна.

·         Юкка — морське чудовисько, одвічний ворог драконів.

·         Той, Хто Дивився зі Скелі — древна, мудра і могутня істота.

  Ознайомтеся із твором за посиланням

https://dovidka.biz.ua/ritual-dyachenko-skorocheno/

 

Цікаві факти

Книга українською мовою отримала спеціальну нагороду дитячого журі на "Книжковому форумі" у Львові

Український переклад

Українською мовою книга вперше вийшла 2006 року у видавництві А-ба-ба-га-ла-ма-га у перекладі Любомира Люлика. Пізніше, у 2010 вийшов новий переклад книги у тому ж видавництві у перекладі Олекси Негребецького.


Домашнє завдання:

Підготуватися до контрольної роботи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Українська мова 5 клас

Українська література 6 клас. Клим Джура – рятівник світу. Еволюція Клима від боягуза до супергероя.

Українська мова 7 клас